Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Vrouwenklachten

Als vrouwen klachten hebben gedurende hun menstruatiecyclus kan dat behoorlijke impact hebben op hun levenskwaliteit en functioneren.

Menstruatiepijn, overvloedige menstruatie, PMS, zere borsten of pijn als gevolg van endometriose zijn daar een voorbeeld van.

Wat minder bekend is en niet perse aan de menstruatiecyclus gebonden is is pijn aan de vulva, ookwel vulvodynie genoemd. Vaak blijft deze klacht onbesproken en proberen vrouwen hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Tijdens mijn nascholing heb ik geleerd hoe deze klacht te behandelen met acupunctuur. Op de pagina vulvodynie is hier meer informatie over te vinden.

Vrouwen met endometriose krijgen meestal hormonen voorgeschreven, de menstruatiecyclus wordt stilgelegd zodat er geen pijnklachten kunnen ontstaan. Toch kan het zijn dat gedurende de cyclus er milde pijnklachten ontstaan. Met acupunctuur kunnen deze klachten goed behandeld worden.

Steeds vaker komt borstkanker voor bij vrouwen en minder vaak ook bij mannen. Tijdens het intensieve behandeltraject bij de oncoloog en de chirurg in het ziekenhuis is het mogelijk om bijwerkingen van de chemotherapie, bestraling en operatie te behandelen met acupunctuur. Acupunctuur kan ook stress verminderen en emoties wat verzachten.

Problemen met de blaas kunnen ook erg hinderlijk zijn, door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan met het behandelen van een overactieve blaas (PTNS), moeite met plassen, terugkerende blaasontstekingen, milde incontinentie klachten en een te gespannen bekkenbodem. Op de pagina blaasproblemen kunt u hier meer over lezen.

Tijdens de zwangerschap is het mogelijk om maagzuur en misselijkheid te behandelen en als de baby niet geboren wil worden na de uitgerekende datum en de zwangere het zwaar heeft kan de bevalling opgewekt worden met acupunctuur.

 

Shen acupunctuur

 

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.