Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Bijwerkingen van chemotherpie en bestraling

Meer weten hoe Acupunctuur Tao Dao kan helpen bij Bijwerkingen van chemotherpie en bestraling. Neem contact op

Bijwerkingen van chemotherpie en bestraling

Met acupunctuur kunnen veel ongemakken en aandoeningen behandeld worden. Kanker echter niet. Kankercellen ontstaan uit gewone lichaamscellen. Een cel gaat zich onnodig en onbeheerst delen, doordat er iets mis is gegaan met het erfelijk materiaal in de celkern. De fout wordt gekopieerd naar alle volgende cellen. Uiteindelijk vormt zich een tumor die uitzaaiingen kan geven.

Bijwerkingen behandelen van chemotherapie en bestraling

Acupunctuur oncologieMet acupunctuur is het mogelijk bijwerkingen van de chemokuren en bestralingen, die men moet ondergaan, te behandelen. De bijwerkingen die voor kunnen komen, zijn misselijkheid en/of verminderde eetlust, darmklachten, vermoeidheid, beschadiging van slijmvliezen, zenuwen en bloedvaten, droge mond en keel en een rode huid.

Chemotherapie en bestraling doden cellen of remmen de celdeling. Deze behandelmethoden maken geen onderscheid in kwaadaardige cellen of goedaardige cellen. Chemotherapie doet een apel op lever en nieren. Met acupunctuur is een deel van de toxiciteit van de reguliere behandeling op te vangen; de lever- en de nierfunctie kunnen worden geoptimaliseerd, het maag-darmstelsel kan behandeld worden, waardoor gastro-intestinale klachten verminderd kunnen worden.

Emotionele klachten en acupunctuur

Nadat de diagnose kanker is gesteld, komt de patiënt in een maalstroom van onderzoeken en behandelingen terecht. Hij of zij kan nauwelijks bevatten wat er allemaal gebeurt. Tijdens de acupunctuurbehandelingen wordt er niet alleen naar de lichamelijke klachten gekeken, maar komen de emoties ook aan bod. Met acupunctuur blijft de patiënt beter in conditie, waardoor de chemotherapie en bestraling beter effect hebben.

Deze site heeft ook een pagina over borstkanker en wat acupunctuur kan betekenen tijdens de behandeling in het ziekenhuis.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken? Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.