Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Stress als gevolg van de Coronapandemie

Met de corona pandemie zijn we in een keer al onze vrijheden kwijt.
Bij alles wat we doen moeten we ons afvragen of dat wel kan en hoe we ons plan gaan uitvoeren om de regelgeving van 1,5 meter afstand en andere regels niet te overtreden. Dit kan voor sommigen van ons stress opleveren met bijgaande emoties.

Omdat we allemaal verschillend zijn en verschillend met bepaalde situaties omgaan hebben we niet allemaal dezelfde emoties en gedragingen in perioden van stress.

Voor iemand die graag de controle wil houden kan deze periode gepaard gaan met verdriet, heimwee naar de periode van voor corona, overcontrole op de dingen waar wel controle over te houden is.

Mensen die gewend zijn om ongehinderd en recht op hun doel af te gaan, wat nu moeilijker gaat, kunnen gefrustreerd raken en zelfs boos.

De denkers en de piekeraars kunnen doorslaan in piekeren, overbezorgd op hun naasten zijn, ’s nachts wakker liggen met malen en piekeren. Steeds maar in dezelfde piekercirkel blijven en hier niet uit komen.

Verder kunnen nog gevoelens van niet geaard zijn aanwezig zijn of het gevoel in een bubbel te leven; dat de werkelijkheid maar niet door wil dringen.

Lichamelijke maar ook emotionele problemen worden in de Chinese Geneeskunst toegeschreven aan blokkades van energie. De lichaamsenergie moet blijven stromen om ons goed te blijven voelen in alle opzichten.

Acupunctuur kan stressgevoelens wegnemen, kan ervoor zorgen dat de geblokkeerde energie weer gaat stromen waardoor de dingen des levens in een ander perspectief kunnen worden gezien en we hier uiteindelijk beter mee om kunnen gaan.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.