Tao Dao acupunctuur
Amsterdam en Santpoort Noord
06 - 4285 1717
 • Home
 • Acupunctuur
 • De behandeling
 • Shen Acupunctuur
 • traditionele chinese geneeskunde
 • behandel resultaten
 • behandel van emoties
 • Nascholing van Annemarie Visser
 • blog
 • Prijzen
 • Contact
 • Verzekeringen en vergoedingen
 • Veelgestelde vragen
Posted on 17 maart 2019 by annemarie - Categorized in: Geen categorie No comments

Beroepsvereniging Zhong

Om mijn beroep als acupuncturist uit te kunnen oefenen is het verplicht lid te zijn van een beroepsvereniging.

De beroepsvereniging Zhong heeft contact met de verzekeraars en waarborgt zo dat consulten bij de acupuncturist voor de patiënten vergoed worden.

Zhong zorgt ervoor dat de acupuncturisten voldoen aan eisen die de zorgverzekeraars aan de acupuncturisten stelt en ziet erop toe dat er elke 3 jaar genoeg nascholingen gevolgd worden, om zo bij te blijven van de ontwikkelingen op vakgebied.

 

 

 

Posted on 17 februari 2019 by annemarie - Categorized in: Geen categorie No comments

Gezondheidsbeurs in Velsen Zuid

Zondag 27 januari jl. had ik de mogelijkheid om mijn praktijk onder de aandacht te brengen bij geïnteresseerden op de Gezondheidsbeurs in Velsen Zuid in het voetbalstadion van Telstar.

De beurs zou gericht zijn op veertigers, maar werd natuurlijk door elke leeftijdscategorie bezocht.

Er was veel animo en ik heb zelfs een aantal mensen ter plekke kunnen behandelen.

 

 

Posted on 8 december 2018 by annemarie - Categorized in: Geen categorie No comments

Geplande nascholingen najaar 2018

Er staan weer wat nascholingen gepland, deze zijn verplicht om de vakkennis bij te houden. Er is ruime keuze uit interessante onderwerpen en altijd gezellig om in contact te komen met collega’s.

deze keer heb ik gekozen voor de volgende nascholingen:

 • Voeding: welke voeding is goed om een bepaalde dysbalans (naast acupunctuurbehandeling) te verminderen?
 • Gelaatskunde: het gelaat en de lichaamshouding alleen vertellen iets over iemands kwaliteiten, dit is een goede aanvulling op de nascholing gezichtsdiagnose die ik een jaar geleden gevolgd heb.
 • ADHD en autisme bij kinderen: met acupunctuur is een betere balans te bewerkstelligen.
 • Psychiatrie: een Westers-medische nascholing die raakvlak heeft met de Chinese geneeskunst. Gedrag is terug te voeren naar een dysbalans van een bepaald orgaan, of is er een Gui (negatieve energie) aanwezig?
 • Opfriscursus EHBO: hier leren we hoe ookweer een verbandje aan te leggen en hoe de defibrillator te gebruiken.

 

Toepassing van PTNS in de praktijk

PTNS behandeling

PTNS is geen acupunctuur, er wordt wel gebruik gemaakt van het aanprikken van een acupunctuurpunt welke per toeval ter hoogte van een zenuw ligt.

Acupunctuur is het stimuleren van acupunctuurpunten welke op de energiebanen gelegen zijn. Tijdens acupunctuurbehandelingen wordt er dus niet, zoals wel eens gedacht wordt, in zenuwbanen geprikt.
Bij PTNS behandeling wordt de tibialis zenuw gestimuleerd met electrische impulsjes. Deze zenuwbaan loopt van het ruggenmerg langs de blaas aan de binnenzijde van het onderbeen naar de enkel.
Deze zenuw innerveert de blaas, door deze te stimuleren kunnen klachten zoals een overactieve  blaas behandeld worden.
Stimulering van de zenuw geschied door een naald vlak boven de enkel te plaatsen, hier ligt het acupunctuurpunt Mt6 (milt nummer 6).

Mt6 is een belangrijk punt binnen de acupunctuur welke veel gebruikt wordt bij het behandelen van spijsverteringsproblemen, gynaecologische problemen, seksuele problemen en emotionele problemen maar ook problemen van de urinewegen zoals pijnklachten, impotentie, plasproblemen: urineretentie, moeite met plassen, enuresis (onwillekeurig plassen), pijn bij het plassen, niet kunnen plassen en wolkjes in de urine.

 

Pijnklachten in het bekken

Pijnklachten in het bekken zijn goed behandelbaar met electro stimulatie, denk hierbij aan klachten zoals rectaal pijnsyndroom, fecale incontinentie, interstitiele cystitis, urogenitaal pijnsyndroom, restless genital syndrome, prostatodynie, endometriose, dysmenorroe.
Het behandelprincipe is het verminderen van de pijnklachten door stimulatie van zenuwbanen, ook wel gate control genoemd.

Door de grote zenuwvezels (A-vezels welke gemyeliniseerd zijn en daardoor een snellere impuls overdracht hebben) te stimuleren met prikkels van buitenaf, worden de zogeheten inhibitors geactiveerd (stofjes die de transportatie van pijnprikkels remmen) deze inhibitors komen bij de dunnere c-vezels terecht waardoor de pijnklachten verminderen en aan het einde van het behandeltraject geen pijn meer aanwezig is.
De behandeling bestaat uit het prikken of plakken van electroden op het heiligbeen (os sacrum) waar zenuwen gestimuleerd worden.

Ook hier is er een overeenkomst met acupunctuurpunten. Op het heiligbeen zijn belangrijke acupunctuurpunten van de blaasmeridiaan gelegen welke hun werking op klachten omtrent het urineren en de ontlasting, prolaps van het rectum, haemorrhoiden, pijn laag in de buik, pijn en zwelling aan de genitaliën, lumbale pijn en stijfheid, menstruatieproblemen en impotentie hebben.

Bovenstaande behandeling kan al dan niet gecombineerd worden met acupunctuur. Omdat ik een zo goed mogelijk resultaat wil bereiken en zo breed en volledig mogelijk wil behandelen kan het voorkomen dat ik bij bovenstaande behandeling aanvullend acupunctuurpunten prik.

Het advies is om wekelijks voor behandeling te komen, voorafgaand aan elke behandeling word in kaart gebracht of het klachtenpatroon veranderd is. Als de klachten afnemen kan er meer tijd tussen de behandelingen gepland worden.

Omdat PTNS en electro stimulatie via het zenuwstelsel geschied is het van belang om medicatie welke het zenuwstelsel beïnvloeden, bijv. Lyrica te staken (in overleg met uw behandelend arts). Deze middelen remmen de impuls doorgifte via de zenuwbanen en de behandeling is er op toegespitst om juist het zenuwstelsel te activeren. Bij gebruik van deze middelen werkt de behandeling dan ook niet.

 

 

 

 

 

Posted on 6 februari 2018 by annemarie - Categorized in: acupunctuur Tags: , , , No comments

Acupunctuur ter palliatieve zorg

Thuisbehandeling Acupunctuur

Laatst werd ik gebeld met de vraag of ik ook huisbezoeken doe om zo mensen thuis te behandelen met acupunctuur.

Mensen die niet naar de praktijk toe kunnen komen kunnen thuis behandeld worden.

Acupunctuur is naast het bestrijden van allerlei kwalen, ook geschikt als palliatieve zorg, denk daarbij aan pijnklachten, verminderde mobiliteit, misselijkheid en overgeven, bijwerkingen van medicatie welke het leven minder dragelijk maken. Ook is acupunctuur geschikt om de laatste levensfase te verzachten. Acupunctuur kan de bestaande ziekte niet genezen, het is echter wel mogelijk om de klachten die de ziekte met zich meebrengt te behandelen zodat de kwaliteit van leven wat verbeterd wordt.

 

Neemt u gerust contact op om te informeren of acupunctuur uitkomst kan bieden in uw situatie.