Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Vulvodynie

Meer weten hoe Acupunctuur Tao Dao kan helpen bij Vulvodynie. Neem contact op

Vulvodynie

Vulvodynie houdt in dat de ingang van de vagina pijn doet, pijnklachten aan de vulva kunnen variëren van irriterend, brandend, schraal, jeukend maar ook stekende pijn.

Deze pijnklachten kunnen impact hebben op de levenskwaliteit en het zelfvertrouwen van de vrouw; de pijn bestaat de hele dag of komt spontaan en verdwijnt weer. Kleine prikkels zoals afvegen na plassen, zitten of fietsen kunnen al erg pijnlijk zijn.
Vulvodynie heeft ook behoorlijk impact op het liefdesleven.

Pijn aan de vulva kan een onderdeel zijn van een andere aandoening zoals bijvoorbeeld fibromyalgie, recidiverende blaasontstekingen maar ook door hormonale schommelingen of een te gespannen bekkenbodem. Vaak is er geen aanwijsbare oorzaak te vinden.

Het vervelende aan het hebben van vulvodynie is dat er vaak geen afwijkingen te zien zijn aan de vulva. Deze doet pijn maar de huid is intact en ziet er goed uit.

De westerse geneeskunst kan niet veel doen aan deze klacht, omdat deze klacht veel impact heeft op het welzijn van de vrouw is het echter wel van belang om deze te behandelen.

Na het volgen van de nascholing vulvodynie heb ik tools aangereikt gekregen zodat ik met leefstijladvies en acupunctuur behandelingen deze klacht kan behandelen.

De behandeling bestaat uit een uitgebreide intake om te achterhalen wat de klachten triggert en wat de oorzaak van de klacht kan zijn volgens de Chinese principes (stagnatie van energie, hitte of koude).

De tong wordt bekeken en de pols wordt gevoeld, daarna kan de behandeling beginnen. Er worden naaldjes gestoken op de energiebanen die de genitaalregio doorkruizen. Er worden geen naaldjes in de genitaalregio zelf geprikt en wat ook een voordeel is is dat, anders dan bij de gynaecoloog, de onderbroek aangehouden kan worden.

 

 

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken? Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.