Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

FAQ/Veelgestelde vragen over acupunctuur

FAQ/Veelgestelde vragen over acupunctuur

Deze pagina is ontstaan omdat er onduidelijkheden over acupunctuur kunnen zijn. Wellicht kan deze pagina vragen beantwoorden, die ontstaan na het lezen van de site. Mochten er toch nog vragen zijn, dan kunt u natuurlijk contact opnemen.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig om van mijn klachten af te komen?

Het lichaam heeft zijn eigen tempo om de nieuwe balans, die bewerkstelligd wordt met de acupunctuurbehandelingen, op te pakken. Gun uw lichaam de tijd om zich te kunnen aanpassen. Herstel hangt af van de volgende factoren:

  • Hoelang de klachten reeds bestaan.
  • Wat de ernst van de klachten is.
  • Hoe iemand in contact staat met zijn/haar lichaam (het wel of niet kunnen voelen van het verdwijnen van de klachten).

 

Worden er naalden in zenuwbanen gestoken?

Nee, er worden geen naalden in de zenuwbanen gestoken. Naast zenuwbanen, lymfevaten en bloedvaten heeft het lichaam energiebanen/meridianen. Er worden naaldjes in het verloop van de energiebanen/meridianen gestoken.

 

Ik kom voor behandeling van mijn hoofdpijnklachten, is het dan nodig voor de acupuncturist om te weten hoe mijn ontlastingspatroon en mijn menstruatiecyclus eruit zien? En hoe het met mijn emoties is?

Ja, dit is nodig. Acupunctuur is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de behandeling niet is gefixeerd op 1 klacht maar op het hele systeem (lichaam en geest). Het is van belang alle vragen die gesteld worden naar waarheid te beantwoorden. Zo kan ik in kaart brengen welke disbalansen er zijn, wat de mogelijke oorzaak van de disbalans is. Vaak manifesteren klachten zich in een patroon; horen klachten bij elkaar. Antwoorden achterhouden of verzinnen om er maar vanaf te zijn, kunnen de diagnose en zo de juiste behandeling negatief beïnvloeden.

 

Hoeveel tijd moet er tussen de behandelingen zitten?

In de beginperiode van acupunctuurbehandelingen houd ik een frequentie aan van elke 2 weken. Dit is om ervoor te zorgen dat het lichaam niet terugvalt in de disbalans. Aan de hand van de evaluatie, welke voorafgaat aan elke behandeling, kan ik opmaken hoe het lichaam zich aanpast aan de nieuwe balans die acupunctuur bewerkstelligd. Zodra er vermindering van klachten ontstaat en verbetering van algeheel welbevinden, kunnen er meer weken tussen de behandelingen zitten.

 

Kunnen de behandelingen goedkoper zijn zodat ik zelf niet zoveel hoef te betalen voor de behandelingen?

Nee, dit gaat helaas niet. Bij de meeste verzekeraars krijgt men een vergoeding van € 40,- per behandeling. Zie de vergoedingen van de verzekeraar als een prettige tegemoetkoming aan het verbeteren van lichamelijk en geestelijk welbevinden.

 

 

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.