Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Blaasproblemen

Meer weten hoe Acupunctuur Tao Dao kan helpen bij Blaasproblemen. Neem contact op

Blaasproblemen

Van een overactieve blaas spreekt men als iemand vaak naar het toilet moet om te plassen, er in de nacht ook vaak geplast moet worden, de urine niet of moeilijk op te houden is en er snel een vol gevoel van de blaas optreed. Allerlei blaasproblemen zijn te behandelen met acupunctuur.

Deze klachten kunnen ervoor zorgen dat iemand gekluisterd aan huis is en zodoende niet vrij is om te gaan en te staan waar hij/zij wil.

Omdat een klacht nooit op zich staat en er vaak een relatie bestaat tussen andere aanwezige klachten, gebruik ik PTNS * al dan niet in combinatie met acupunctuur, om zo een zo breed mogelijke behandeling te geven.

Naast het behandelen van een overactieve blaas zijn er nog andere blaasproblemen waarbij acupunctuur uitkomst kan bieden, zoals:

  • (Chronische) blaasontstekingen
  • Moeite met plassen
  • Niet goed kunnen uitplassen
  • Urineverlies
  • Het niet op kunnen houden van de urine
  • Het hebben van “wolkjes” of witte vlokjes in de urine
  • Gespannen bekkenbodemspieren

Soms is er het gevoel van blaassontsteking waarbij er bij onderzoek van de urine geen bacterieen en ontstekingscellen gevonden worden. Vaak wordt er dan toch behandeld met antibiotica, wat dan maar even de klachten wegneemt. In de Chinese geneeskunst is deze klacht goed verklaarbaar.

Het hart is via de hartmeridiaan verbonden met de dunnedarmmeridiaan, die weer verbonden is met de blaasmeridiaan en uitmondt in de blaas. Als er hitte in het hart is, wordt deze hitte getransporteerd naar de blaas en geeft dan hitte in de blaas; het bekende blaasontstekingsgevoel.

Antibiotica heeft een koelend effect op de blaas en neemt zo tijdelijk de hitte uit de blaas weg. Echter koelt antibiotica de hitte in het hart niet zodat de klachten later weer van voor af aan beginnen.

Wat een bijkomende klacht kan zijn is dat na herhaaldelijk antibioticagebruik er teveel koude in de blaas ontstaat wat klachten geeft van een pijnlijke blaas, incontinentie of een overactieve blaas.

Bovenstaande klachten zijn goed behandelbaar met (een combinatie van) klassieke acupunctuur, electro-acupunctuur en moxa therapie.

 

* PTNS betekend posterior tibial nerve stimulation.
Deze zenuw, welke de blaas innerveert, wordt met een elektrische impuls gestimuleerd zodat de blaas uiteindelijk een verbeterde functie krijgt.

 

Een revieuw op Google geplaatst door een tevreden klant zegt:”Annemarie heeft mij genezen van mijn 20 jaar lang chronische blaasontsteking. Zo dankbaar!

 

 

 

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken? Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.

Andere klachten en onderwerpen ...