Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Multiple Sclerose

Meer weten hoe Acupunctuur Tao Dao kan helpen bij Multiple Sclerose. Neem contact op

Multiple Sclerose

Acupunctuur kan chronische ziekten zoals multiple Sclerose niet genezen maar wel de ziekteverschijnselen onderdrukken, verminderen en progressiviteit terugdringen.

Multiple Sclerose is een auto-immuunziekte. Kenmerkend voor auto-immuunziekten is dat het immuunsysteem (het afweersysteem van het lichaam tegen virussen, bacteriën en infecties) zich tegen lichaamseigen structuren keert. Acupunctuur bij multiple sclerose is ter ondersteuning.

Centraal zenuwstelsel

Door Multiple Sclerose raakt het centraal zenuwstelsel, wat bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg, beschadigd en het beschermlaagje (myeline*) van zenuwuitlopers wordt aangetast. Hierdoor kunnen klachten ontstaan. Dit kunnen onder andere zijn: verlammingsverschijnselen, gestoorde motoriek, verstoorde sensoriek, vermoeidheid, krachtvermindering in ledematen, zwaartegevoel in ledematen, tintelingen in handen en voeten, wazig zien, vlekjes voor de ogen, pijnen, concentratie vermindering, depressiviteit.

Acupunctuur multiple sclerose

Acupunctuur kan deze chronische ziekte niet genezen maar kan de ziekteverschijnselen, die niet altijd te onderdrukken zijn met de medicatie van de specialist, verminderen. En de progressiviteit van de ziekte terugdringen.

Acupunctuur wordt gegeven naast medicamenteuze therapie van de specialist. Ik houd de behandelend specialist op de hoogte van de door mij geboekte behandelresultaten.

* Myeline functioneert als isolatiemateriaal van zenuwuitlopers en zorgt voor een snellere, sprongsgewijze signaaloverdracht van de hersenen naar het lichaam, en andersom. Als gevolg van de aanvallen veroorzaakt door Multiple Sclerose wordt de myelinelaag dunner. De informatieoverdracht via de zenuwvezels kan hierdoor verslechteren.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken? Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.

Andere klachten en onderwerpen ...