Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Acupunctuur Santpoort noord

Acupunctuur Santpoort noord

Acupunctuur is een geneeswijze welke lichaamsenergieen beïnvloedt met behulp van dunne naaldjes.

Door emoties, stress en verkeerde voeding kan er een disbalans ontstaan in het lichaam, met ziekten als gevolg. Tijdens de behandeling wordt achterhaald wat de precieze oorzaak van de klachten is; er wordt een uitgebreide intake gedaan. Aanvullend wordt de tong bekeken; op de tong zijn zones gelegen die corresponderen met de organen. Daarna wordt de pols gevoeld; de energie van de organen zijn te voelen in de pols. Als er een disbalans aanwezig is, is dit te zien aan de tong en te voelen in de pols.

Aan de hand van de bevindingen tijdens de intake en de pols- en tongdiagnose kan ik een diagnose stellen. De behandeling bestaat uit het steken van dunne naaldjes (0.18 mm dikte) in het verloop van de energiebaan, welk verbinding maakt met het orgaan. Dit is vrijwel pijnloos.

Iedere volgende behandeling begint met een evaluatie. Zo krijg ik een beeld hoe de klachten reageren op de behandeling en pas ik de vervolgbehandeling daarop aan. De behandeling bestaat uit lichaamsacupunctuur, al dan niet aangevuld met ooracupunctuur, schedelacupunctuur, neuropunctuur, moxa en cupping.

Aanvullend op acupunctuur

  • Indien nodig kan moxa worden toegepast. Een moxa rol, gemaakt van gedroogd bijvoetskruid, ziet eruit als een dik stuk wierook. Deze wordt vlak boven de huid, ter plaatse van een acupunctuurpunt gehouden, en bewerkstelligt een specifieke werking. Moxa vermindert vermoeidheid, maakt littekenweefsel zacht en helpt bij reumatische klachten.
  • Gua sha is een schraaptechniek op de huid. Deze techniek wordt gebruikt ter bevordering van de doorstroming van Qi (energie). Wanneer Qi stagneert (energie blokkade), uit dit zich in pijnklachten. Door met een jade steen over de huid te schrapen, wordt de blokkade opgeheven. Blokkades van energie gaan doorgaans gepaard met boosheid, het gevoel van vast te zitten of het gevoel van niet “vrij” zijn.
  • Een aanvulling op acupunctuur is cupping. Met een vlammetje in de cup (glazen bolletje) wordt zuurstof weggehaald, waardoor een vacuüm ontstaat. Dit bolletje wordt op de huid geplaatst, de huid wordt in het glazen bolletje gezogen. Cupping werkt bij reumatische klachten, pijnklachten, tremoren (ziekte van Parkinson) en astma.

 

 

 

De praktijk in Santpoort noord is goed bereikbaar vanuit omliggende plaatsen als Bloemendaal, Driehuis, Haarlem, Heemstede, Santpoort zuid, Velsen en IJmuiden.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.