Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Borstkanker

Meer weten hoe Acupunctuur Tao Dao kan helpen bij Borstkanker. Neem contact op

Borstkanker

Nadat de diagnose borstkanker is vastgesteld word je gelijk meegezogen in een intensief behandeltraject bestaande uit chemotherapie, borstoperatie, bestraling en eventueel nog hormoontherapie. Het is een drukke, intensieve, emotionele periode die je doormaakt.

 

Steeds meer oncologen adviseren hun patienten om naast hun behandeltraject te starten met acupunctuurbehandelingen.

 

Wat kan acupunctuur voor jou betekenen?

Het is mogelijk om emoties zoals shock, verdriet of boosheid, die loskomen na het horen van de diagnose te behandelen. Stress die ontstaat tijdens het behandeltraject kan goed behandeld worden.

Chemotherapie geeft hitteklachten die zich op allerlei manieren kunnen uiten; varierend van een rode blos op de wangen, opvliegers, obstipatieklachten of zere rode voeten.

Tegenwoordig is de kans klein dat er misselijkheidsklachten met braken ontstaan na de chemotherapie omdat daar sterke medicatie zoals Aprepitant en Granisetron voor voorgeschreven worden, met eventueel aanvullend Metoclopramide. Mochten er toch misselijkheidsklachten ontstaan of klachten van brandend maagzuur dan kan dat goed behandeld worden met acupunctuur.

Chemotherapie valt niet alleen de kankercellen aan maar ook de goede lichaamscellen worden vernietigd, het lichaam moet erg hard werken om weer nieuwe cellen aan te maken, hierdoor kan vermoeidheid ontstaan. Het duurt ongeveer 7 dagen voordat de chemo uit het lichaam is verdwenen, na die tijd is het mogelijk om de aanmaak van bloedcellen te stimuleren met acupunctuur in combinatie met moxa.

Na een operatie aan de borst is het mogelijk om pijnlijke littekens of napijn in de borstregio te behandelen, dat geldt ook voor pijnklachten na doorgemaakte bestraling van de borst. Bestraling brengt hitteklachten met zich mee wat ook goed te behandelen is met acupunctuur.

Omdat niet iedereen dezelfde chemotherapie krijgt en iedereen weer anders op deze therapie reageert is de tekst hierboven wellicht wat algemeen. In principe zijn allerlei klachten als gevolg van het behandeltraject voor borstkanker te behandelen met acupunctuur.

Je hoeft niet bang te zijn dat acupunctuur de werking van de chemotherapie negatief beinvloed; de werking van chemotherapie is zo sterk dat daar niets tegenop kan, wel zijn bijwerkingen van de chemotherapie te verzachten zodat je wat aangenamer door deze fase heen komt, zowel emotioneel als lichamelijk.

Tijdens mijn nascholing heb ik geleerd hoe ik vrouwen die een behandeltraject in verband met borstkanker ondergaan het beste kan begeleiden met acupunctuur.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken? Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.

Andere klachten en onderwerpen ...