Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Acupunctuur Behandeling

Acupunctuur Behandeling

De acupunctuur behandeling begint met het in kaart brengen van de aanwezige klachten. Dit doe ik middels een uitgebreide intake. Daarna volgt het bekijken van de tong en het voelen van de pols, dit geeft aanvullende informatie over de aanwezige klachten. Om nog meer duidelijkheid te krijgen over de aard van de aanwezige klachten kan buikdiagnose (hara) gedaan worden.

Als deze onderzoeksmethoden verricht zijn, volgt de diagnose en zal er een afweging gemaakt worden welke acupunctuurpunten er het beste geprikt kunnen worden, of acupunctuur volstaat of dat er aanvullend moxa, Gua Sha of cupping toegepast moeten worden. Aan het begin van elke behandeling vindt een evaluatie plaats en volgt hierop weer een nieuw behandelplan.

Acupunctuur

  • ooracupunctuur

  • schedelacupunctuur

  • neuropunctuur

 

Moxa

Moxa is een veel gebruikte therapie binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze. Het kan toegepast worden als aanvulling op een acupunctuur-behandeling, maar kan ook als op zichzelf staande therapie uitgevoerd worden, afhankelijk van welk behandeldoel men voor ogen heeft.

Een moxa rol, gemaakt van gedroogd bijvoetskruid, ziet eruit als een dik stuk wierook. Het wordt vlak boven de huid gehouden ter plaatse van een acupunctuurpunt om een specifieke werking te bewerkstelligen.

Moxa kan o.a. toegepast worden bij:

  • verminderen van vermoeidheid
  • zacht maken van littekenweefsel
  • reumatische klachten

 

Directe moxaacupunctuur-menstruatieklachten

 

Gua Sha

Gua sha is een schraaptechniek op de huid die gebruikt wordt om de doorstroming van Qi (energie) te bevorderen. Qi stagnatie (energie blokkade) uit zich in pijnklachten. Door de blokkade en dus de pijnklachten op te heffen kan er, meestal met een jadesteen, over de huid geschraapt worden. Als er een blokkade van de energiestroom is verkleurd de huid roze, paars of zelfs zwart. Hoewel de huidverkleuring anders doet vermoeden, voelt de patiënt zich na de Gua sha behandeling vrij van pijn. Gedragsmatig wordt er ook een blokkade opgeheven; Qi stagnatie gaat meestal gepaard met boosheid, het gevoel vast te zitten of het gevoel niet “vrij” te zijn.

Cupping

Cupping is een aanvullende behandeltechniek op acupunctuur. Door een vlammetje in de cup (glazen bolletje) te houden wordt zuurstof weggehaald en er ontstaat een vacuüm. Het bolletje wordt op de huid geplaatst en de huid wordt in het glazen bolletje gezogen.

Deze behandeltechniek wordt toegepast bij onder andere:

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.