Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Menstruatieklachten

Meer weten hoe Acupunctuur Tao Dao kan helpen bij Menstruatieklachten. Neem contact op

Menstruatieklachten

Menstruatieklachten of menstruatiestoornissen keren iedere maand terug en kunnen voor veel ongemak zorgen. Klachten kunnen zich uiten in overmatig bloedverlies of juist weinig bloedverlies, het uitblijven van de menstruatie (zonder dat er sprake is van een zwangerschap), slijm bij het menstruatiebloed, klachten van overmatige afscheiding of een onregelmatige menstruatiecyclus. 

Menstruatieklachten- en stoornissen kunnen ook gepaard gaan met PMS (premenstrueel syndroom). Hierbij kunt u denken aan huilbuien (zonder depressieve gevoelens), duizeligheid, hartkloppingen, hoofdpijn, strakke huid, opgezwollen borsten en buikpijn. Maar ook emotionele klachten, zoals angst, depressieve gevoelens, nervositeit, prikkelbaarheid en agressie. Acupunctuur kan deze klachten verhelpen.

Tijdens de uitgebreide intake worden naast de klachten omtrent de menstruatie ook andere klachten in kaart gebracht en wordt gekeken wat de oorsprong van deze klachten is. Aanvullend wordt er een pols- en tongdiagnose gedaan, waarna de diagnose volgens de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunst wordt gesteld en de behandeling kan beginnen.

Oorzaak van menstruatieklachten

Binnen de reguliere geneeskunst wordt niet altijd een oorzaak gevonden voor de menstruatieklachten. Er wordt het advies gegeven de menstruatiecyclus te reguleren met hormoonpreparaten, zoals de anticonceptiepil of het plaatsen van een spiraaltje. Hiermee wordt het probleem onderdrukt, maar niet opgelost. De menstruatiecyclus is vergelijkbaar met de monade, het yin en yang symbool. Dit staat voor de geleidelijke overgang van yin naar yang en van yang naar yin, een voortdurende cyclische beweging. Deze verloopt harmonieus als er evenwicht is tussen yin en yang. Bij stoornissen en klachten zijn er een of meerdere blokkades in die beweging.
Acupunctuur helpt bij het reguleren van de menstruatie.

 

Acupunctuur

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken? Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.