Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Parkinson

Meer weten hoe Acupunctuur Tao Dao kan helpen bij Parkinson. Neem contact op

Parkinson

Bij de ziekte van Parkinson is er een afbraakproces in een bepaald gebied van de hersenen; de zwarte kernen. Deze kernen zijn van belang bij het soepel verlopen van bewegingen. Door verdwijnen van zenuwcellen in deze kernen, wordt er niet voldoende dopamine aangemaakt.

Dopamine is een neurotransmitter, een stof die nodig is om zenuwimpulsen van de ene zenuwcel naar de andere zenuwcel over te brengen. Langzaam en weinig bewegen, trillen, voorovergebogen lopen en stijve spieren zijn het gevolg.

Zodra er eenmaal Parkinson-klachten zijn, gaan deze niet meer weg. Door de jaren heen nemen de klachten toe. Spontaan herstel is niet mogelijk. Ook zijn er geen medicijnen die de natuurlijke aanmaak van dopamine kunnen herstellen. De oorzaak van de ziekte is (nog) niet bekend; daardoor is genezing of voorkoming niet mogelijk, de medicinale behandeling is gericht op symptoombestrijding.

Ziekte kenmerken (symptomen) van Parkinson zijn onder andere:
Stijve, gevoelloze ledematen, tremoren, tics, wazig zien, droge ogen, moeilijk praten en slikken, slaapstoornissen, depressie, vermoeidheid, concentratieproblemen, dementie.

Huangguoshu waterfall. China's largest waterfall. -Anshun, Guizhou, China.

Acupunctuur kan deze chronische ziekte niet genezen maar kan de ziekteverschijnselen – die niet altijd te onderdrukken zijn met de medicatie van de specialist – verminderen en de progressiviteit van de ziekte terugdringen.

Acupunctuur wordt gegeven naast medicamenteuze therapie van de specialist. Ik houd de behandelend specialist op de hoogte van de door mij geboekte behandelresultaten.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken? Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.

Andere klachten en onderwerpen ...