Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Slapeloosheid

Meer weten hoe Acupunctuur Tao Dao kan helpen bij Slapeloosheid. Neem contact op

Slapeloosheid

Slapeloosheid bestaat uit gedurende een langere periode niet in slaap kunnen komen, vroeg wakker worden, of niet goed door kunnen slapen.

Een verstoorde nachtrust zoals boven beschreven heeft een negatieve invloed op ons functioneren gedurende de dag. Klachten zoals concentratiestoornissen, vergeetachtigheid, prikkelbaarheid, moeheid, lusteloosheid, het gevoel niet meer verder te kunnen, gevoelens van moedeloosheid hinderen je tijdens het dagelijks functioneren.
Aan de hand van het stellen van vragen, het voelen van de pols en het bekijken van de tong kan ik vaststellen welke fase van de slaap verstoord is.
Aan de hand van mijn bevindingen kan ik een behandelstrategie opstellen en de oorzaak van de slapeloosheid behandelen.

 

Filosofie

Zoals de seizoenen harmonieus in elkaar overgaan zo gaan lichaamsprocessen ook harmonieus in elkaar over. Dat geldt ook voor de overgang van dag naar nacht; ontwaken, de dagelijkse activiteiten, rust in de avonduren opgevolgd door slaap.
Dag is yang (activiteit), nacht is yin (rust).Het een kan niet bestaan zonder het ander.
Bij een verstoort slaappatroon komen lichaam en geest onvoldoende tot rust, het lichaam is teveel in actie (yang) wat op langere termijn uitputting (burn out) tot gevolg heeft.
Een kleine disbalans kan op den duur overgaan in een grotere disbalans. Kleine disbalansen komen door het zelfhelend vermogen van het lichaam weer in balans.
Bij grotere disbalansen lukt dat vaak niet en is acupunctuur nodig om zo de lichaamsenergien te herstructureren waardoor disbalans in het lichaam opgeheven wordt zodat lichaamsprocessen weer harmonieus in elkaar kunnen overgaan.

 

Bijscholing

Tijdens mijn opleiding acupunctuur heb ik de nascholing over slapeloosheid bij TCM Postgraduate (maart 2010) van H. Montakab gevolgd en heb geleerd hoe slapeloosheid te behandelen.

 

slapeloosheid-slaapproblemen

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken? Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.