Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Neuropunctuur

Meer weten hoe Acupunctuur Tao Dao kan helpen bij Neuropunctuur. Neem contact op

Neuropunctuur

Neuro acupunctuur ookwel neuropunctuur is acupunctuur specifiek voor neurologische aandoeningen.

Omdat er binnen de Westerse geneeskunst vaak weinig te behandelen valt bij neurologische aandoeningen heb ik mij hier als acupuncturist in verdiept en gespecialiseerd om zo de levenskwaliteit met een neurologische aandoening te verbeteren.

Zo kan met acupunctuur het herstel bevordert worden na een doorgemaakt herseninfarct (CVA), verlammingsverschijnselen zijn met acupunctuur te behandelen maar zijn vaak niet helemaal terug te draaien. Een koude lichaamshelft of doof aanvoelende lichaamshelft, spraakstoornissen (afasie)na een beroerte zijn goed te behandelen met acupunctuur.

Het is noodzaak om zo snel mogelijk na het doorgemaakt CVA te beginnen met acupunctuur al dan niet aangevuld met schedelacupunctuur, electro acupunctuur (neuropunctuur). Neuropunctuur gaat goed samen met de reguliere revalidatie.

Aangezichtsverlamming is te behandelen met acupunctuur, voordat de behandeling begint wordt gekeken welke spiertjes hun functie hebben verloren. Deze spiertjes worden aangeprikt, in combinatie met lichaamsacupunctuur om zo ook de oorzaak van de aangezichtsverlamming te behandelen. Oorzaak van aangezichtsverlamming kan zijn een herseninfarct, oorontsteking of een virus, of de oorzaak is onbekend. De Chinese geneeskunst kijkt anders tegen het ontstaan van deze klacht zodoende is deze te behandelen.

Pijnklachten in de rug en benen na een doorgemaakte hernia zijn goed te behandelen met electro acupunctuur, het werkprincipe is dat er door de electro acupunctuur stofjes vrijkomen welke de zenuw blokkeren en zo geen pijnprikkels meer doorgegeven worden, ook wel de “gate control” genoemd.

Whiplash na een kop-staartbotsing kan klachten geven van snel overprikkeld raken voor geluiden en licht en zere en verstijfde nek en schouderregio al dan niet in combinatie met vermoeidheid en malaise klachten. Als fysiotherapie te pijnlijk is kan acupunctuur en lichte pressie op acupunctuurpunten in het halsgebied uitkomst bieden.

 

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken? Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.