Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten

Meer weten hoe Acupunctuur Tao Dao kan helpen bij Somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten. Neem contact op

Somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten

SOLK staat voor somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten, deze benaming wordt gegeven als de artsen geen oorzaak van de klachten kunnen vinden.

In mijn praktijk zie ik geregeld mensen met klachten waar de Westerse geneeskunst inderdaad geen diagnose voor kan stellen. Mensen zijn uitgebreid door de molen gehaald; hebben allerlei bloedonderzoeken gehad zijn door scans gehaald maar er worden geen afwijkingen gevonden. Gelukkig maar, maar wat is er dan aan de hand?

Gelukkig kan de Chinese geneeskunst in veel gevallen uitkomst bieden.
Binnen de Chinese geneeskunst wordt er op een andere manier naar de mens en zijn klachten gekeken. Er kan een disbalans aanwezig zijn welke klachten geeft zonder dat dat in bloedonderzoek of op een scan naar voren komt.

Na een uitgebreid vraaggesprek over onder andere het voedingspatroon, de nachtrust, de menstruatiecyclus en of er traumatische gebeurtenissen zijn geweest, komt er vaak meer duidelijkheid over het ontstaan van de klachten. Aanvullende pols- en tongdiagnose geeft meer duidelijkheid over welke disbalansen er zijn, hierna kan de behandeling ingang gezet worden.

Chinese geneeskunst is een mooie aanvulling op de Westerse geneeskunst, daar waar het een ophoudt neemt het ander het stokje over.

 

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken? Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.