Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

De anticonceptiepil bij menstruatieklachten

Veel vrouwen en jonge meiden gebruiken de anticonceptiepil om de vervelende bijkomende klachten van de menstruatie niet meer te hoeven ervaren, niet eens zozeer als anticonceptiemiddel.
Klachten als acne in het gelaat, pijnlijke menstruatie, pijn in de onderrug, pijnlijke borsten, huilbuien, overmatig bloedverlies verdwijnen doordat de pil de natuurlijke menstruatiecyclus stil legt.
Bijwerkingen van de anticonceptiepil worden voor lief genomen of vallen soms niet eens op.
Veel vrouwen voelen zich anders dan anders bij het slikken van de anticonceptiepil, neerslachtigheid, een afgevlakt gevoel, depressiviteit, verminderd libido, gewichtstoename, misselijkheid of vaginitis komen voor. Maar ook meer ernstigere klachten zoals galblaas aandoeningen, verhoogde bloeddruk, levertumoren(goed- en kwaadaardig), arteriële en veneuze thrombose kunnen bijwerkingen zijn van de zo onschuldig lijkende anticonceptiepil.

Acupunctuur biedt uitkomst voor het behandelen van bovengenoemde klachten omtrent de menstruatie, hormonen die het lichaam niet nodig heeft hoeven niet meer ingenomen te worden.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.