Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Trigeminus neuralgie

De nervus trigeminus is een zenuw die de sensibiliteit (gevoeligheid/ tastzin) verzorgd van een gedeelte van het gelaat en een gedeelte van de mondholte en de tong. De nervus trigeminus verzorgd ook de beweging van de kauwspieren.

Neuralgie betekend dat er aanvalsgewijs optredende pijn is in het verloop van een zenuw zonder dat er uitvalsverschijnselen zijn.

De oorzaak van trigeminus neuralgie is niet bekend. Trigeminus neuralgie kenmerkt zich door middel van aanvalsgewijs optredende hevige, flitsende pijnen aan het aangezicht gelokaliseerd eenzijdig onder het oog, in de boven- en onderkaak en de hierin gelegen tanden en kiezen, en de mondholte.
De aanval kan van enkele uren tot enkele dagen duren.


De pijn wordt veroorzaakt door prikkels die normaal geen pijn veroorzaken zoals tandenpoetsen, wind langs het gezicht, eten, scheren, praten.

Medicamenteuze behandeling is mogelijk, deze heeft bijwerkingen in de vorm van algemene demping van het zenuwstelsel.
Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van chirurgisch ingrijpen.

Behandeling: voordat de behandeling plaatsvindt breng ik in kaart welke invloeden van buitenaf de pijn veroorzaakt. Aan de hand van de bevindingen tijdens het vraaggesprek zal ik beslissen welke vormen van acupunctuur het beste zijn om toe te passen. Ik zal een keuze maken uit lichaamsacupunctuur, schedelacupunctuur of ooracupunctuur.
De pijnklachten verminderen na enkele behandelingen om uiteindelijk te verdwijnen.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.