Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Schedelacupunctuur na CVA (beroerte)

Cerebro Vasculair Accident (CVA):

ook wel beroerte genoemd. De oorzaak van een CVA is dat er een bloedstolsel losraakt in een van de bloedvaten welke door de bloedstroom vervoerd wordt naar de hersenvaten. Er ontstaat een afsluiting van het bloedvat in de hersenen waardoor het achterliggende hersenweefsel dat normaal gevoed wordt door desbetreffend bloedvat afsterft.
De klachten die als gevolg hiervan ontstaan hangen af van de plaats in de hersenen waar de bloedvatafsluiting heeft plaats gevonden.

Klachten die kunnen ontstaan zijn:

spraakstoornissen, verlammingen, motorische en sensorische stoornissen, duizeligheid, evenwichtstoornissen, incontinentie, geheugenverlies, vermoeidheid. Naast lichamelijke klachten kunnen er ook veranderingen op mentaal niveau optreden; door chemische veranderingen in de hersenen verandert iemands karakter en reageert anders op bepaalde situaties dan dat hij/zij voorheen zou hebben gedaan. Voor de omgeving en voor de patiënt zelf is dat moeilijk te begrijpen en moeilijk om mee om te gaan. Frustraties ontstaan doordat iemand niet meer uit zijn woorden kan komen, het lichaam niet doet wat het zou moeten doen en de patiënt zijn zelfstandigheid in moet ruilen voor afhankelijkheid van anderen.

Behandeltraject in het ziekenhuis:

via de neuroloog worden mensen met restverschijnselen van een CVA doorverwezen naar een revalidatie arts, deze brengt de klachten na het doorgemaakt CVA in kaart en zal een passend revalidatieschema opstellen (fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychotherapie) met als doel om zo om te leren gaan met de beperkingen en oefenprogramma`s om weer zoveel mogelijk de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen.

Behandeling:

acupunctuur is een goede aanvulling op revalidatie therapie, met acupunctuur wordt er op energetisch niveau aan het herstel gewerkt. Met deze combinatie van therapieën wordt een zo gunstig mogelijk herstel bewerkstelligd.
Het is noodzakelijk om zo snel mogelijk na het vaststellen van een doorgemaakt CVA te beginnen met acupunctuur behandeling. Schedelacupunctuur stimuleert de hersenen nieuwe verbindingen te maken zodat de functie van de hersenen gedeeltelijk of soms geheel herstelt.

Nota bene:

de hersenstichting is bezig met onderzoek om herstel na een beroerte (CVA) te bevorderen. Wetenschappers hebben uitgevonden dat mensen met een beroerte beter kunnen herstellen als je de beschadigde hersengebieden stimuleert met kleine stroomstootjes. De patiënt krijgt een elektrode geïmplanteerd boven het beschadigde hersengebied, vlak onder de schedel. Met deze elektrode worden de beschadigde hersendelen elektrisch geprikkeld waardoor de verlammingsverschijnselen en andere klachten verminderen.

Bovenstaande is nog in ontwikkeling en lijkt een afgeleide behandeltechniek van schedelacupunctuur. Schedelacupunctuur is minder ingrijpend om te ondergaan dan het implanteren van een elektrode. Acupunctuur en dus ook schedelacupunctuur bevordert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.