Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Powerpoint presentatie bij de Parkinson patientenvereniging te Almere

Op 12-06-2012 heb ik op verzoek van Marja Meyjes, contactpersoon namens de Parkinson patientenvereniging, een presentatie gegeven over wat acupunctuur kan betekenen voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Ik ben de presentatie begonnen met een korte introductie over de filosofie die ten grondslag ligt aan de Chinese geneeswijze. De Dao (de weg), Yin en Yang en de 5 elementen (Wu Xing) kwamen ter sprake. Zonder deze uitleg is de Traditionele Chinese Geneeswijze moeilijk te begrijpen.

Vervolgens heb ik een beknopte uitleg gegeven over de oorzaak van de ziekte van Parkinson volgens de Westerse geneeskunst en de oorzaak van de ziekte van Parkinson volgens de Chinese geneeswijze. Dit om het verschil van denkwijze onder de aandacht te brengen.

Ook kwam een indeling van de ziekteverschijnselen (volgens de Chinese geneeswijze) gerangschikt op progressiviteit aan bod met de bijbehorende behandelstrategieen.

De presentatie eindigde met wat men zoal kan verwachten tijdens een bezoek aan de acupuncturist. Besproken werd dat de behandeling begint met een vraaggesprek gevolgd door tong- en polsdiagnostiek om zo een volledig beeld te krijgen van de manifestatie van de aanwezige klachten. Hiermee kan een diagnose gesteld worden en kan de acupunctuurbehandeling beginnen en kunnen naast naalden aanvullende behandeltechnieken gebruikt worden zoals cupping (tremoren kunnen hiermee behandeld worden), gua sha ( om lokale pijnklachten te behandelen)of moxa (hiermee kan de werking van een acupunctuurpunt versterkt worden).

Elke bezoeker heb ik een syllabus met daarin de besproken informatie mee gegeven om de presentatie thuis nog eens na te kunnen lezen.

Yin en Yang                                    De 5 elementen

Cupping                                        Gua sha

Moxa

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.