Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Nascholing Whiplash

Whiplash:

Whiplash is meestal gerelateerd aan een auto ongeval waarbij osteologisch (met betrekking tot de botten), ligamentair (bindweefsel) en musculair (spieren) letsel ontstaat. Vaak genezen de klachten vanzelf. Bij sommige mensen is dat echter niet het geval en is een langdurig behandeltraject bij fysiotherapeuten en artsen noodzakelijk. Behandeling met acupunctuur kan naast de fysiotherapie behandelingen toegepast worden voor een zo optimaal mogelijk herstel en als fysiotherapie te zwaar is en geen goed doet aan de klachten die gepaard gaan met Whiplash kan behandeling met acupunctuur en acupressuur uitkomst bieden.
Klachten van hoofdpijn, pijn en stijfheid van de nek en/of hals, uitstralende pijn naar de schouders, armen en de rug maar ook duizeligheid, slaapproblemen, nervositeit, gespannenheid, concentratieproblemen, depressie en prikkelbaarheid kunnen optreden na een whiplash.

Deze klachten kunnen zo van invloed zijn dat mensen ernstig belemmerd worden tijdens het uitoefenen van hun beroep en andere dagelijkse activiteiten.

De behandeling:

Whiplash heeft niet bij iedereen dezelfde impact, ik hanteer daarom geen vast behandelprotocol. Tijdens een uitgebreid vraaggesprek breng ik de klachten in kaart en maak ik een keuze uit behandelstrategieën die mij zijn geboden tijdens de nascholing. Zo kan een behandeling bestaan uit zacht uitgevoerde acupressuur van specifieke punten in de nek/halsregio, acupunctuur om de musculatuur te ontspannen en om klachten zoals slaapstoornissen, concentratiestoornissen en depressie te behandelen.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.