Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Acupunctuur in Velsen

Acupunctuur in Velsen

Met acupunctuur zijn zowel emotionele als lichamelijke klachten te behandelen.

Jaren aren geleden ben ik in aanraking gekomen met acupunctuur, dit boeide mij zo dat ik besloten heb mij verder in acupunctuur te gaan verdiepen. In 2007 ben ik begonnen met de 3 jarige opleiding voor acupunctuur aan de TCMA (Traditional Chinese Medicine Academie), alvorens de eenjarige AMO (pathologie, anatomie en fysiologie op HBO niveau) te hebben afgerond. Dit is een goede aanvulling op mijn werkervaring als doktersassistente en sportmasseur.

Door stress, emoties en verkeerde voeding raakt de lichaamsenergie verstoord en kunnen er ziektes ontstaan. Acupunctuur is het beïnvloeden van lichaamsenergien met behulp van hele dunne naaldjes. Deze naaldjes worden op specifieke punten van de meridianen (energiebanen) gestoken. Nadat de diagnose is gesteld, wordt er afgewogen welke acupunctuurpunten het beste geprikt kunnen worden. Er zijn ongeveer 365 acupunctuurpunten op het lichaam, elk met een specifieke werking.

In 1979 heeft de WHO (World Health Organisation) een lijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Bekijk hier de hele lijst.

NB: Acupunctuur wordt vergoed via de aanvullende verzekering, de kosten van de behandeling vallen niet onder het verplichte eigen risico. Bekijk voor meer informatie hieromtrent de pagina over vergoedingen.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.

Klachten en andere onderwerpen ...