Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Acupunctuur in Santpoort-Noord

Acupunctuur in Santpoort-Noord

Acupunctuur biedt uitkomst bij allerlei klachten, zowel emotionele als lichamelijke klachten.

Jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met acupunctuur. Ik was hier zo door geboeid dat ik besloten heb mij verder in acupunctuur te gaan verdiepen. In 2007 ben ik begonnen met de 3 jarige opleiding voor acupunctuur aan de TCMA (Traditional Chinese Medicine Academie), alvorens de eenjarige AMO (pathologie, anatomie en fysiologie op HBO niveau) te hebben afgerond. Dit is een goede aanvulling op mijn werkervaring als doktersassistente en sportmasseur.

Wat is acupunctuur

Door stress, emoties en verkeerde voeding raakt de lichaamsenergie verstoord en kunnen er ziektes ontstaan. Acupunctuur is het beïnvloeden van lichaamsenergien met behulp van dunne naaldjes. De naaldjes worden gestoken op specifieke punten van de meridianen (energiebanen). Nadat de diagnose is gesteld, wordt er afgewogen welke acupunctuurpunten het beste geprikt kunnen worden. Er zijn 365 acupunctuurpunten met elk een specifieke werking.

In 1979 heeft de W.H.O. (World Health Organisation) een lijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Bekijk hier de hele lijst.

 

NB: Acupunctuur wordt vergoed via de aanvullende verzekering. De kosten van de behandeling vallen niet onder het verplichte eigen risico. Bekijk de pagina over vergoedingen voor meer informatie hieromtrent.

 

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.