Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Acupunctuur vermoeidheid

Acupunctuur vermoeidheid

Vermoeidheid kent veel oorzaken en uitingen.

Bijvoorbeeld slapeloosheid, de overgang van het ene seizoen naar het andere, de vermoeidheid die veroorzaakt dat je allerlei plannen hebt, maar niet uit je stoel kunt komen (uitstelgedrag). Maar ook vermoeidheid alleen in de ochtend, of juist vermoeidheid aan het einde van de dag. Of vermoeidheid na een doorgemaakte ziekte of medische behandeling.

Burn out

Burn out treed op na een periode van extreme stress, zoals hoge werkdruk, slechte werksfeer of ingrijpende gebeurtenissen (scheiding, overlijden van een naaste, verhuizing). Niet iedereen is vatbaar voor het krijgen van een burn out. De mensen met overmatig verantwoordelijkheidsgevoel en de mensen die zichzelf makkelijk wegcijferen of zichzelf niet in acht nemen; niet luisteren naar de signalen die het lichaam geeft, krijgen voornamelijk een burn out. Voorafgaand aan een burn out kan iemand te maken krijgen met prikkelbaarheid; mopperig of boos om niets, huilbuien, veel piekeren, slecht slapen of helemaal niet slapen, hoofdpijnen, zich slecht kunnen concentreren, vergeetachtig zijn, verminderd productief zijn of chaotisch handelen.

Acupunctuur bij burn out

Binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze wordt het hebben van een burn out gezien als uitgeputte nierenergie en uitgeputte lever- en galblaasenergie. Tijdens de intake worden de verschijnselen van de burn out in kaart gebracht. Bij de een staan bepaalde klachten meer op de voorgrond dan bij de ander. Via de pols- en tongdiagnose wordt aanvullende informatie verkregen en zo wordt een behandelplan op maat gemaakt.

Vermoeidheid

Nu zijn klachten van burn out een extreem voorbeeld van vermoeidheid. Ander soort klachten van vermoeidheid, zoals het moeizaam opgang komen in de ochtend, heeft als oorzaak een verzwakte miltenergie. Wat ook voor kan komen bij een verminderde milt energie is dat het lichaam zich niet aan kan passen aan de overgang van het ene naar het andere seizoen, zoals de overgang van zomer naar herfst en van herfst naar winter.
Het in de middag al moe zijn en dan nog een halve werkdag voor de boeg hebben, heeft als oorzaak een verlaagde nierenergie.

En misschien herkent u zichzelf hierin: het hebben van plannen, maar op de een of andere manier deze niet uit kunnen voeren; het vastgeplakt in de stoel blijven zitten,al mijmerend dat de plannen toch echt uitgevoerd moeten worden. Dit ligt weer ten grondslag aan een verminderde galblaasenergie. De lever maakt de plannen, is de generaal, en de galblaas voert de opdrachten van de lever uit.

Elke bovenstaande vermoeidheidsklacht heeft een andere oorzaak, waar een specifiek op maat gemaakte behandeling voor is.

slapelossheid

 

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.

Klachten en andere onderwerpen ...