Acupunctuur bij menstruatiestoornissen

Acupunctuur bij menstruatiestoornissen

Menstruatiestoornissen of menstruatieklachten zijn een maandelijks terugkerend probleem. De klachten kunnen zich uiten in een onregelmatige menstruatiecyclus; dan weer te vroeg, dan weer te laat. Het hebben van overmatig bloedverlies, weinig bloedverlies of het uitblijven van de menstruatie (zonder dat er sprake is van zwangerschap) of klachten van slijm bij de menstruatie. Daarnaast kunnen bijkomende klachten als hoofdpijn of PMS zich voordoen. Acupunctuur kan u helpen bij uw klachten. Nadat de diagnose is gesteld, worden middels dunne naaldjes de lichaamsenergieen beinvloedt.

De oorzaak van menstruatiestoornissen

Binnen de reguliere geneeskunst wordt vaak geen oorzaak gevonden voor de menstruatiestoornis. Dan luidt het advies de menstruatiecyclus te reguleren met hormoonpreparaten in de vorm van de anticonceptiepil of het plaatsen van een spiraaltje. Hiermee wordt het probleem onderdrukt en is geen directe oplossing. De menstruatiecyclus is vergelijkbaar met de monade, het yin en yang symbool, wat staat voor geleidelijke overgang van yin naar yang en van yang naar yin. Er is een voortdurende cyclische beweging, welke harmonieus verloopt als er een evenwicht is tussen yin en yang.

acupunctuur menstruatiestoornissen

Bij de acupuncturist

Met acupunctuur kunnen uw menstruatieklachten worden behandeld. Voordat de behandeling wordt gestart, wordt er een uitgebreide intake afgenomen, gevolgd door pols- en tongdiagnose. Vervolgens wordt er een diagnose volgens de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunst gesteld. Aan de hand daarvan wordt een behandelplan opgesteld.

 

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.

Klachten en andere onderwerpen ...