Acupunctuur bij menstruatieklachten

Acupunctuur bij menstruatieklachten

Menstruatieklachten of menstruatiestoornissen keren iedere maand terug en kunnen voor veel ongemak zorgen. Klachten kunnen zich uiten in overmatig bloedverlies of juist weinig bloedverlies, het uitblijven van de menstruatie (zonder dat er sprake is van een zwangerschap), slijm bij het menstruatiebloed, klachten van overmatige afscheiding of een onregelmatige menstruatiecyclus.

Menstruatieklachten- en stoornissen kunnen ook gepaard gaan met PMS (premenstrueel syndroom). Hierbij kunt u denken aan huilbuien (zonder depressieve gevoelens), duizeligheid, hartkloppingen, hoofdpijn, strakke huid, opgezwollen borsten en buikpijn. Maar ook psychische klachten, zoals angst, depressieve gevoelens, nervositeit, prikkelbaarheid en agressie. Acupunctuur kan helpen bij bovengenoemde klachten.

Oorzaak van menstruatieklachten

Binnen de reguliere geneeskunst wordt niet altijd een oorzaak gevonden voor de menstruatieklachten. Er wordt het advies gegeven de menstruatiecyclus te reguleren met hormoonpreparaten, zoals de anticonceptiepil of het plaatsen van een spiraaltje. Hiermee wordt het probleem onderdrukt, maar niet opgelost. De menstruatiecyclus is vergelijkbaar met de monade, het yin en yang symbool. Dit staat voor de geleidelijke overgang van yin naar yang en van yang naar yin, een voortdurende cyclische beweging. Deze verloopt harmonieus als er evenwicht is tussen yin en yang. Bij stoornissen en klachten zijn er blokkades in die beweging.

Acupunctuur helpt bij het reguleren van de menstruatie

Middels acupunctuurbehandelingen kunnen de menstruatieklachten behandeld worden. Tijdens de uitgebreide intake wordt de menstruatiecyclus in kaart gebracht en wordt gekeken waar deze klachten vandaan komen. Aanvullend wordt er een pols- en tongdiagnose gedaan, waarna de diagnose volgens de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunst wordt gesteld en de behandeling kan beginnen.

 

acupunctuur menstruatieklachten

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.

Klachten en andere onderwerpen ...