Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Acupunctuur bij hoofdpijn

Acupunctuur bij hoofdpijn

Acupunctuur bij hoofdpijnklachten

Hoofdpijn kan zich op verschillende manieren uiten; varierend van stekende, zeurende tot bonkende hoofdpijn. Ook kan er druk zijn gelokaliseerd op het voorhoofd, op de top van het hoofd bij de kruin, op de slapen of juist op het achterhoofd. Hoofdpijn kan ook bijgaande andere klachten geven, zoals wazig zien, droge ogen, slecht horen, tinnitus, een droge neus of juist een natte neus. Verminderde concentratie of een wazig gevoel in het hoofd kan ook samen gaan met hoofdpijnklachten.

acupunctuur hoofdpijn Amsterdam

Hoofdpijn en acupunctuur

Er zijn yinne en yange organen, met daarbij behorende yinne en yange energiebanen. De yange energiebanen lopen van de armen en de benen naar het hoofd. Ze hebben als functie om de zintuigen te verzorgen. Als er een obstructie in de energiestroom van een orgaan of energiebaan is, dan kan dat zijn uitwerking hebben op de energiestroom naar het hoofd, met bovengenoemde klachten als gevolg.

Behandeling van uw hoofdpijnklachten

Voorafgaand aan de behandeling wordt bekeken wanneer de klachten van hoofdpijn zijn ontstaan; wat er vooraf gegaan is aan het ontstaan van de hoofdpijnklachten. Gekeken wordt of er een patroon of een duidelijke aanleiding is, of er een relatie met beslommeringen in het dagelijks leven, emoties of samenhang met de menstruatie is. Vervolgens wordt in kaart gebracht wat de aard van de hoofdpijn is en waar deze zich in- of op het hoofd manifesteert. Wellicht is er sprake van een verhoogde spierspanning in het nek- en schoudergebied. Alle bevindingen, samen met de pols- en tongdiagnostiek, leiden tot de juiste manier van behandelen.

 

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.

Klachten en andere onderwerpen ...