Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Acupunctuur hoofdpijn IJmuiden

Acupunctuur hoofdpijn IJmuiden

Er zijn verschillende soorten hoofdpijnklachten

Hoofdpijn is een ruim begrip en kan zich voordoen op verschillende manieren.

  • Bonkende, zeurende of stekende hoofdpijn.
  • Lokale druk op het voorhoofd, bij de kruin, op de slapen of op het achterhoofd.
  • Wazig zien, slecht horen of tinnitus.
  • Droge ogen, neus of juist een natte neus.
  • Wazig gevoel in het hoofd of een minder goede concentratie.

 

Er zijn yinne en yange organen, met daarbij behorende yinne en yange energiebanen. De yange energiebanen lopen van de armen en de benen naar het hoofd, ze hebben als functie om de zintuigen te verzorgen. Als er een obstructie in de energiestroom van een orgaan of energiebaan is kan dat zijn uitwerking hebben op de energiestroom naar het hoofd, met bovengenoemde klachten als gevolg.

Scenic view of bridge over river among beautiful green woods in the Zhangjiajie National Forest Park, Hunan Province, China. Amazing summer landscape.

Behandelen van hoofdpijnklachten

Voorafgaand aan de behandeling wordt bekeken wanneer de klachten van hoofdpijn zijn ontstaan; wat er vooraf gegaan is aan het ontstaan van de hoofdpijnklachten. Gekeken wordt of er een patroon of een duidelijke aanleiding is, of er een relatie met beslommeringen in het dagelijks leven, emoties of samenhang met de menstruatie is. Vervolgens wordt in kaart gebracht wat de aard van de hoofdpijn is en waar deze zich in- of op het hoofd manifesteert. Wellicht is er sprake van een verhoogde spierspanning in het nek- en schoudergebied. Alle bevindingen samen met de pols- en tongdiagnostiek leiden tot de juiste manier van behandelen.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.

Klachten en andere onderwerpen ...