Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Reumatische aandoeningen

Meer weten hoe Acupunctuur Tao Dao kan helpen bij Reumatische aandoeningen. Neem contact op

Reumatische aandoeningen

Reumatische aandoeningen zoals spierreuma (polymyalgia rheumatica), reactieve artritis, syndroom van Tietze, syndroom van Sjogren en ook reumatoide artritis zijn te behandelen met acupunctuur, dit kan naast de behandeling van de reumatoloog geschieden.

Reumatoïde artritis wordt gekenmerkt door ontstekingen van de binnenbekleding van de gewrichtskapsels. Doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen niet herkent, valt deze ze aan, met ontstekingen van gewrichten als gevolg. Ziektekenmerken van reumatoïde artritis zijn:

  • Ochtendstijfheid
  • Pijnlijke, stijve, warme, gezwollen gewrichten
  • Vermoeidheid
  • Koortsig
  • Gewrichtsnoduli (Heberden of Bouchard noduli)

 

Binnen de Chinese geneeskunst wordt reumatoïde artritis een bi syndroom genoemd. Dit betekent dat er een obstructie (bi) is, waardoor Xue (bloed) en Qi (energie) niet goed kunnen circuleren. Hierdoor ontstaan blokkades, met pijn en zwelling als gevolg. Met acupunctuur kunnen de klachten behandeld worden.

Reumatoïde artritis

Acupunctuur

Acupunctuur kan reumatoïde artritis niet genezen, maar het kan ingezet worden om de klachten te verminderen. Ook als de reumatoloog medicatie heeft voorgeschreven, is acupunctuur een goede aanvulling op medicamenteuze therapie. Het is van belang dat u de medicatie van de specialist blijft gebruiken. Tevens kan acupunctuur ondersteuning bieden als het Prednisonschema afgebouwd gaat worden.

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken? Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.