Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Depressie

Meer weten hoe Acupunctuur Tao Dao kan helpen bij Depressie. Neem contact op

Depressie

Depressie of neerslachtigheid komt vaker voor dan men denkt, mensen weten het vaak goed te verbloemen.

Depressiviteit maakt dat je nergens zin in hebt, lusteloos bent, somber bent, geen blijdschap ervaart, opgesloten zit in een cocon.
Naast therapie met medicatie is acupunctuur ook een goede therapie om de klachten van depressie te behandelen.

Depressie en Chinese Geneeswijze

Door verschillende oorzaken kan een orgaan uit balans raken en zo depressie veroorzaken. Binnen de Chinese geneeswijze is depressie een verstoring van de hartenergie als gevolg van een disbalans van de milt energie en de galblaas energie. Er ontstaat een obstructie waardoor de emoties (wat ook energie is) niet meer stromen zoals ze horen te stromen. De obstructie rond het hart is vergelijkbaar met mist

Contact met de omgeving

Het hart is de Shen, Shen is wie we zijn; onze spirit.
Via de hartenergie laten we onszelf zien aan de buitenwereld. Er is interactie tussen onszelf en de buitenwereld.
Gevoelens worden geuit aan de omgeving en andersom gebeurt het dat bepaalde situaties, dingen die we waarnemen, emoties (vreugde, ontroering, plezier) bij ons losmaken.

Bij een depressie zijn de hartopeningen gevuld met slijm, er is verminderde communicatie met de omgeving en bepaalde situaties maken nauwelijks tot geen emoties bij ons los. We raken afgevlakt, in ons zelf gekeerd. Vreugde en plezier zijn ver te zoeken.

Depressie en acupunctuur

Door te achterhalen wanneer de disbalans is begonnen en wat er vooraf is gegaan aan de periode van depressie, kan een behandeling met acupunctuur worden ingezet.

Tijdens mijn nascholing over depressie zijn mij behandelstrategieën aangereikt, om zo klachten van depressiviteit te kunnen behandelen.

Wilt u weten of de behandeling wel vergoed wordt door uw verzekering: Check hier.

Misschien ook interessant om te lezen de pagina Shen acupunctuur

 

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken? Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.