Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Acupunctuur bij menstruatiestoornissen

Menstruatiestoornissen zijn een maandelijks terugkerend probleem.

Menstruatieklachten

Menstruatiestoornissen kunnen zich uiten in een onregelmatige menstruatiecyclus; dan weer te vroeg, dan weer te laat. Het hebben van overmatig bloedverlies, weinig bloedverlies, of het uitblijven van de menstruatie zonder dat er sprake is van zwangerschap of klachten van slijm bij de menstruatie. Daarnaast kunnen bijkomende klachten van bijvoorbeeld hoofdpijn of PMS zich voordoen.

Onderdrukking van het probleem

Soms wordt er geen oorzaak gevonden van de menstruatiestoornis, en wordt geadviseerd de menstruatiecyclus te reguleren met hormoonpreparaten in de vorm van de anticonceptiepil of het plaatsen van een spiraaltje. Dit is onderdrukking van het probleem en geen directe oplossing.

Menstruatiecyclus

De menstruatiecyclus is vergelijkbaar met de monade, het yin en yang symbool wat staat voor geleidelijke overgang van yin naar yang en van yang naar yin. Er is een voortdurende cyclische beweging welke harmonieus verloopt als er een evenwicht is tussen yin en yang.

 

Menstruatie

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.