Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Acupunctuur bij depressie

Acupunctuur bij depressie

Volgens de 5 elementenleer houden alle elementen, elk bestaand uit een Yin en een Yang orgaan, elkaar in evenwicht. Het lichaam heeft zijn balans.

Door verschillende oorzaken kan een orgaan uit balans raken en zo depressie veroorzaken. Binnen de Chinese geneeswijze is depressie een verstoring van de hartenergie. Tijdens het ontstaan van een disbalans ontstaat damp (vergelijkbaar met mist). Als damp niet goed verwarmd wordt door de galblaasenergie, dan ontstaat er slijm in de hartopeningen.

Contact met de omgeving

Het hart is de Shen, Shen is wie we zijn; onze spirit.
Via de hartenergie laten we onszelf zien aan de buitenwereld. Er is interactie tussen onszelf en de buitenwereld.
Gevoelens worden geuit aan de omgeving en andersom gebeurt het dat bepaalde situaties, dingen die we waarnemen, emoties (vreugde, ontroering, plezier) bij ons losmaken.

Bij een depressie zijn de hartopeningen gevuld met slijm, er is verminderde communicatie met de omgeving en bepaalde situaties maken nauwelijks tot geen emoties bij ons los. We raken afgevlakt, in ons zelf gekeerd. Vreugde en plezier zijn ver te zoeken.

Depressie en acupunctuur

Door te achterhalen wanneer de disbalans is begonnen en wat er vooraf is gegaan aan de periode van depressie, kan een behandeling met acupunctuur worden ingezet.

Tijdens mijn nascholing over depressie zijn mij behandelstrategieën aangereikt, om zo klachten van depressiviteit te kunnen behandelen.

 

 

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.