Tao Dao acupunctuur Amsterdam, Santpoort Noord, Heemskerk|
06 – 4285 1717

Abnormaal droge mond

Xerostomie is het latijn voor het hebben van een abnormaal droge mond. Deze klacht ontstaat bij afname van de werking van de speekselklieren wat een gevolg kan zijn van bestraling in hoofd-halsgebied bij kanker, bij het ondergaan van chemotherapie, als bijwerking van medicatie, of als ziekteverschijnsel bij de ziekte van Sjogren, astma, HIV en AIDS of nieraandoeningen.

Xerostomie kan gepaard gaan met andere problemen zoals gesprongen lippen, gescheurde mondhoeken, wondjes en ontstekingen aan wangslijmvlies en de tong, vieze smaak in de mond, veranderde smaakperceptie.

Speeksel heeft een belangrijke functie bij de vertering van koolhydraten, het beschermt de tanden en smeert de mond waardoor het praten makkelijker gaat.

Uit recent onderzoek* is gebleken dat acupunctuur een goed alternatief is om de klachten van xerostomie die ontstaan bij de behandeling van kanker te voorkomen of te verlichten en daarmee chronische xerostomie te voorkomen.

 

* onderzoek verricht door de universiteiten van Texas en Shanghai

Meer informatie

Meer informatie of een afspraak maken?  Bel me en spreek een bericht in zodat ik u terug kan bellen 06 – 4285 1717 of mailen naar: taodao@hotmail.com

Ik heb praktijk in de volgende locaties: Santpoort-Noord,  in Amsterdam-Noord en Heemskerk.